Echipa Supermedical continuă seria acțiunilor de responsabilitate socială prin care oferim gratuit consultații și asistență medical în diverse comunități defavorizate.

Weekend-ul trecut, însoțiți de voluntari și medici, am mers într-una dintre cele mai izolate așezări din România, satul Ineleț de pe Valea Cernei.

Pentru a ajunge acolo a fost necesar să urcăm scări de lemn sprijinite pe stâncă și să parcurgem câte două ore, cu peste 500 de metri diferență de nivel, pe fiecare sens de mers.

Aparatura și instrumentarul medical – ecografe portabile, ECG, consumabile etc. – și restul echipamentelor fără de care nu am fi putut oferi consultații – stabilizator de tensiune, UPS, cabluri – au fost duse în rucsaci, în spate.

O echipă a știrilor Observator de la Antena 1 ne-a însoțit pe tot acest traseu și ne-a relatat acțiunea.

 

Medici în misiune în cătunul de la capătul lumii

Imaginaţi-vă că trăiţi într-un loc fără drumuri, fără magazine, fără medici de la care să cereţi ajutor. Unde nu e nici măcar un preot care să vă aline sufletul. Pentru cei care trăiesc în cătune izolate, uitate de lume şi de Dumnezeu, aşa arată realitatea în fiecare zi. O echipă de medici şi tineri voluntari au mers la Ineleţ, un sat în care ajungi cu greu, după ce urci scări de lemn pe stânci.

Publicată de Observator pe Duminică, 4 iulie 2021

Aproximativ 40 de locuitori din cătunele Ineleț, Scărisoara, Cracu Mare, Țațu, Cracu Teilor și Smogotin au beneficiat de ecografii, electrocardiograme, consultații și alte investigații de medicină internă, cardiologie și diabetologie.

 

Alături de noi au fost medicii de la Clinica Medisof, partenerii noștri deja tradiționali la aceste acțiuni, medicul cardiolog Alexandru Covaciu și agenția Viziteaza Baile Herculane, care ne-a sprijinit turistic și logistic.