Acțiunea de la Ineleț, la știrile Observator, de la Antena 1

Echipa Supermedical continua seria actiunilor de responsabilitate sociala prin care oferim gratuit consultatii si asistenta medical in diverse comunitati defavorizate. Weekend-ul trecut, insotiti de voluntari si medici, am mers intr-una dintre cele mai izolate asezari din Romania, satul Inelet de pe Valea Cernei. Pentru a ajunge acolo a fost necesar sa urcam scari de lemn sprijinite pe stanca si sa parcurgem cate doua ore, cu peste 500 de metri diferenta de nivel, pe fiecare sens de mers. Aparatura si instrumentarul medical – ecografe portabile, ECG, consumabile etc. – si restul echipamentelor fara de care nu am fi putut oferi consultatii – stabilizator de tensiune, UPS, cabluri – au fost duse in rucsaci, in spate. O echipa a stirilor Observator de la Antena 1 ne-a insotit pe tot acest traseu si ne-a relatat actiunea.        
Medici în misiune în cătunul de la capătul lumii Imaginati-va ca traiti intr-un loc fara drumuri, fara magazine, fara medici de la care sa cereti ajutor. Unde nu e nici macar un preot care sa va aline sufletul. Pentru cei care traiesc in catune izolate, uitate de lume si de Dumnezeu, asa arata realitatea in fiecare zi. O echipa de medici si tineri voluntari au mers la Inelet, un sat in care ajungi cu greu, dupa ce urci scari de lemn pe stanci. Publicata de Observator pe Duminica, 4 iulie 2021
Aproximativ 40 de locuitori din catunele Inelet, Scarisoara, Cracu Mare, Tatu, Cracu Teilor si Smogotin au beneficiat de ecografii, electrocardiograme, consultatii si alte investigatii de medicina interna, cardiologie si diabetologie. Alaturi de noi au fost medicii de la Clinica Medisof, partenerii nostri deja traditionali la aceste actiuni, medicul cardiolog Alexandru Covaciu si agenția Viziteaza Baile Herculane, care ne-a sprijinit turistic si logistic.