Ecografia salveaza vieti #3: Importanta ecografiei in obstetrica si ginecologie

Ce informații oferă ecografia pe parcursul sarcinii, ce presupun manevrele ghidate ecografic precum amniocenteza sau care sunt intervențiile ce se pot efectua asupra fătului, intrauterin, cu ajutorul ecografului. Conf. univ. dr. Dominic Iliescu despre utilitatea ecografiei în obstetrică și ginecologie, în cadrul campaniei „Ecografia salvează vieți. Ce trebuie să știi?“.

 

Despre campanie

Campania de responsabilitate sociala „Ecografia salveaza vieti. Ce trebuie sa stii?“, derulata cu sprijinul partenerilor Supermedical, are ca obiectiv constientizarea unei situatii reale si anume ca, in medicina, preventia salveaza vieti.

Intr-un context economic nesigur, preventia inseamna de fapt “saving financiar”. E mult mai ieftin sa previi decat sa tratezi. Constientizand acest aspect, Supermedical s-a implicat activ intr-o noua campanie de educatie medicala in care sa ajutam oamenii sa constientizeze importanta actului de preventie, mai ales cand discutam de lucru cel mai important din viata noastra, sanatatea.

Proiectului s-au alaturat oameni si companii cu o viziune comuna, cu valori comune noua, care au inteles ca acum, mai mult ca oricand, este extrem de important sa ne implicam si sa schimbam mentalitati, atitudini si comportamente.