Ecografia salveaza vieti #5: E nevoie de programe nationale de preventie

Cum a fost transformată cardiologia de evoluția ecografiei, de ce are nevoie un medic cardiolog pentru a putea pune un diagnostic corect, cum sunt tinerii de azi expusi la boli cardiovasculare sau de ce e necesar ca autoritățile să dezvolte programe naționale de prevenție.
 
Despre aceste subiecte dar și despre multe altele cu dr. Rodica Mușetescu, conferențiar universitar și medic primar cardiolog, în ultimul episod al campaniei „Ecografia salvează vieți. Ce trebuie să știi?“, derulată de Media10 și Supermedical.
 

Despre campanie

Campania de responsabilitate sociala „Ecografia salveaza vieti. Ce trebuie sa stii?“, derulata cu sprijinul partenerilor Supermedical, are ca obiectiv constientizarea unei situatii reale si anume ca, in medicina, preventia salveaza vieti.

Intr-un context economic nesigur, preventia inseamna de fapt “saving financiar”. E mult mai ieftin sa previi decat sa tratezi. Constientizand acest aspect, Supermedical s-a implicat activ intr-o noua campanie de educatie medicala in care sa ajutam oamenii sa constientizeze importanta actului de preventie, mai ales cand discutam de lucru cel mai important din viata noastra, sanatatea.

Proiectului s-au alaturat oameni si companii cu o viziune comuna, cu valori comune noua, care au inteles ca acum, mai mult ca oricand, este extrem de important sa ne implicam si sa schimbam mentalitati, atitudini si comportamente.