Norland, lider global in tehnologia DXA, prezent pe piata medicala din Romania

Producatorul american Norland, lider global in tehnologia DXA si producatorul primului osteodensitometru din lume, este prezent si pe piata medicala din Romania, in exclusivitate prin Supermedical.

Compania Norland este detinuta de grupul Swissray International, la randul lor pionieri in radiologia digitala si nume important pe piete medicale precum cele din Statele Unite, Elvetia sau Germania.

 

Despre tehnologia DXA Norland

 

Pacientii cu osteoporoza nu prezinta de obicei niciun simptom înainte de fractura, ca atare diagnosticul precoce si tratamentul bolii sunt de o mare importanta pentru calitatea vietii la acesti pacienti. Diagnosticul precoce poate preveni durerea acuta sau cronica, limitarea capacitatii de a face activitati zilnice, depresia si pierderea independentei.

Absorptiometria cu raze X cu energie duala de la Norland poate masura siturile centrale, cum ar fi coloana lombara si soldul, precum si antebratul distal. Tehnologia DXA Norland este neinvaziva, rapida, precisa si sigura. Precizia si acuratetea ridicata a osteodensitometrelor Norland permit testarea siturilor centrale pentru a fi utilizate in monitorizare, precum si pentru diagnosticarea osteoporozei.

 

Osteodensitometru Norland Elite DXA

Calibrare avansata

 

Spre deosebire de alte echipamente care isi calibreaza tehnologia pe materiale standard nespecificate ale momentului, calibrarea Norland sustine acuratetea absoluta a masuratorilor, tesuturilor dure si moi legate de standardele chimice pure pentru os, continut slab si gras. Reexaminarea poate fi facuta atunci cand este necesar, pe masura ce tehnologia sau software-ul evolueaza.

Mai mult, in timp ce la alti producatori tehnologia se calibreaza intr-o regresie liniara simplificata, sistemul Norland calibreaza rezultatele cu o combinatie mixta a continuturilor de tesuturi dure si moi, de la minim la maxim, ce corecteaza empiric intarirea continua a fasciculului cu raze X.

Cele mai mici doze de radiatii

 

Tehnologia Norland foloseste un design cu fascicul de creion care minimizeaza dispersia radiatiei in beneficiul operatorilor. Tehnologia Norland aplica, de asemenea, sistemul sau exclusiv de filtrare dinamica, astfel incat sa fie utilizata doar doza de raze X necesara pentru a obtine statistici bune de studiu. Prin urmare, osteodensitometrele Norland genereaza cele mai mici doze de radiatii pentru pacienti dintre osteodensitometrele de pe piata.

 

Primul osteodensitometru din lume

 

 • 1951: Compania Norland este fondata in Fort Atkinson, Wisconsin, SUA
 • 1968: Norland produce primul osteodensitometru comercial din lume
 • 1978: Norland aplica tehnologia controlata de microprocesor in densitometru
 • 1983: Cu Gd-153 disponibil comercial Norland lanseaza unul dintre primele sisteme cu energie duala – Norland 2600 – un scaner al coloanei vertebrale si al soldului.
 • 1988 Norland produce XR-26, singurul densitometru pe baza de raze X din lume care este echipat cu calibrare in trepte si legat de standardele chimice pentru evaluarea osoasa, slaba si grasa.
 • 1993: Norland produce sistemele de filtrare dinamica care permit scanerului sa produca studii rapide pentru a regla fluxul de raze X pentru fiecare punct al studiului – acest lucru permite scanarea rapida in fiecare tip de scanare si evita nevoia de a utiliza geometria fasciculului ventilator.
 • 1998: Norland primeste autorizatia de piata a FDA pentru a utiliza evaluarea riscului de fractura pentru a clasifica un pacient ca osteoporotic sau osteopenic.
 • 2007: Norland produce XR-600 si XR-800 cu tehnologie de detectare a castigului automat care optimizeaza performanta scanerului, permitand studii mai rapide, fara pierderea preciziei pe termen lung.
 • 2009: Norland primeste autorizatia de piata a FDA pentru a utiliza o evaluare Siri a grasimii pentru a clasifica in mod direct continutul de grasime
 • 2013: Swissray, companie internationala specializata in radiologie, achizitioneaza Norland
 • In prezent: Produsele Norland sunt fabricate in continuare in Fort Atkinson, Wisconsin, USA