AiForRomania - Platforma de inteligenta artificiala pentru suport in diagnosticul imagistica

Platforma AiForRomania, prezentata la Congresul National de Radiologie

 

Platforma AiForRomania, dezvoltata de Supermedical, a fost prezentata in prima zi a Congresului National de Radiologie si Imagistica Medicala, desfasurat intre 21-24 septembrie la Craiova.

Inteligenta artificiala este un subiect tot mai interesant pentru lumea medicala si in special pentru radiologie, unde impactul AI este unul imediat, iar adoptia este deja una semnificativa.

Prima zi a Congresului National de Radiologie a gazduit un panel dedicat utilizarii Ai in radiologie, iar platforma AiFoRomania a beneficiat de o prezentare extinsa sustinuta de Prof. Dr. Ioana Gheonea, presedintele Societatii Romane de Radiologie si Imagistica Medicala.

Aplicatii bazate pe inteligenta artificiala pentru un spectru clinic larg

Printr-o singura integrare tehnica, AiForRomania ofera acces flexibil la un portofoliu de aplicatii de inteligenta artificiala pentru radiologie. Acestea acopera un spectru larg de specialitati medicale  – neurologie, pneumologie, oncologie, pediatrie, ortopedie, reumatologie –  si patologii  – leziuni si tumori cerebrale, anevrisme, scleroza multipla, Parkinson, atrofie, dementa, noduli pulmonari, noduli de san, osteoartrita, varsta osului pediatric, deformari sau diverse masuratori preoperatorii ortopedice – utilizand imagini de la modalitati diferite: RMN, CT, mamograf sau radiologie.

Aplicatiile disponibile pe platforma AiForRomania sunt certificate ca dispozitive medicale, validate si utilizate in spitale importante de pe glob.

Congresul National de Radiologie si Imagistica Medicala este cel mai important eveniment de profil de la noi din tara. La editia din acest an au luat parte peste 800 de medici radiologi din Romania, precum si presedintele si membri ai consiliului director al Societatii Europene de Radiologie.