Un nou proiect Supermedical: „Ecografia salveaza vieti. Ce trebuie sa stii?“

In primul rand, multumesc echipei Supermedical, Media 10, Siemens Healthineers, Visus si tuturor partenerilor care in aceasta perioada dificila, generata de contextul pandemic, au inteles sa ne sprijine in atingerea misiunii asumate si anume imbunatatirea sistemului medical din Romania.

 

Campania de responsabilitate sociala „Ecografia salveaza vieti. Ce trebuie sa stii?“, derulata cu sprijinul partenerilor Supermedical, are ca obiectiv constientizarea unei situatii reale si anume ca, in medicina, preventia salveaza vieti.

Intr-un context economic nesigur, preventia inseamna de fapt “saving financiar”. E mult mai ieftin sa previi decat sa tratezi. Constientizand acest aspect, Supermedical s-a implicat activ intr-o noua campanie de educatie medicala in care sa ajutam oamenii sa constientizeze importanta actului de preventie, mai ales cand discutam de lucru cel mai important din viata noastra, sanatatea.

Proiectului s-au alaturat oameni si companii cu o viziune comuna, cu valori comune noua, care au inteles ca acum, mai mult ca oricand, este extrem de important sa ne implicam si sa schimbam mentalitati, atitudini si comportamente.

Intreaga lume s-a schimbat, mult mai rapid decat ne-am fi imaginat vreodata si pentru asta echipa Supermedical a decis sa se implice, sa ajutam oamenii sa inteleaga contextul si importanta sanatatii fiecaruia dintre noi.

 

Supermedical in perioada pandemiei

 

Inca de la inceputul pandemiei am inteles sa sprijinim spitalele suport Covid prin oferirea in mod gratuit a sistemelor de tip PACS (Picture Archiving Communication System), ce faciliteaza comunicarea si evaluarea datelor imagistice in timp real si in deplina siguranta, de la distanta. Astfel am scurtat timpii de vizualizare a imaginilor pulmonare si implicit de diagnosticare, aspect extrem de important in evolutia complicatiilor pulmonare asociate virusului Sars-COV-2.

Ne-am oferit sprijinul neconditionat si unor demersuri precum cele ale Asociatiei Daruieste Viata sau Auchan Romania, care au inteles contextul si s-au implicat activ in construirea ale unor unitatii medicale suport. Am fost in linia a doua in spatele medicilor si am incercat sa oferim spitalelor echipamente medicale de cea mai buna calitate, refuzand sa aducem echipamente de protectie a caror calitate nu o puteam controla.

Am inteles in acelasi timp ca diagnosticarea virusului Covid-19, poate fi facuta si cu ajutorul ecografiei pulmonare, intr-un mod eficient si mai putin costisitor pentru sistemul medical. Evaluarea cu ajutorul ecografului este si mai putin traumatizanta pentru pacient prin eliminarea dozei de raze X la care este expus pentru diagnosticarea radiologica cu un aparat de radiologie.

Am facut asta pentru spitale, medici, pentru noi si pentru viitorul nostru si al copiilor nostri.

 

Multumim tuturor celor care s-au implicat! Personal vreau sa felicit intreaga echipa pentru suportul neconditionat.

Impreuna vom reusi!

#ForAHealthyTommorow

 

Cristian Predescu, Director general Supermedical