Conferintele AiForRomania sunt o serie de 5 evenimente regionale dedicate potentialului utilizarii inteligentei artificiale in imagistică

Conferințele AiForRomania: locul în care medicina întâlnește inteligența artificială

Într-o eră în care tehnologia avansează cu pași uriași, domeniul medical nu face excepție, iar dezvoltarea tehnologiilor bazate pe inteligența artificială redefinește paradigmele în diagnostic și tratament. Un impact deosebit este înregistrat în imagistica medicală unde progresele tehnologice au permis dezvoltarea unor algoritmi sofisticați, capabili să analizeze imagini medicale cu o precizie și eficiență în continuă creștere.

 

Pentru a fi mai mult decât martori ai transformării din sistemul medical din România, ne-am asumat un demers care să ajute la conturarea unei imagini clare asupra potențialului utilizării inteligenței artificiale pentru suport în diagnosticul imagistic.

Conferințele AiForRomania sunt o serie de cinci evenimente regionale dedicate impactului adus de inteligența artificială în imagistică. Conferințele își propun să aducă în prim-plan cele mai recente inovații și tehnologii de vârf din domeniul AI, pe care participanți vor avea și șansa de a le testa în sesiuni demonstrative.

Evenimentele reprezintă un forum specializat, unde liderii de opinie în domeniu vor putea, deasemenea, să împărtășească expertiza și să dezvolte colaborări productive. Din dorința de a crea un mediu propice schimbului de idei și networking-ul eficient, accesul la conferințe este limitat, realizându-se pe bază de invitație individuală.

 

Serie de 5 conferințe regionale

 

Seria de evenimente debutează cu conferința din Craiova, programată pentru vineri, 16 februarie 2024, la Centrul de Imagistică al Universității de Medicină și Farmacie. Următoarele evenimente vor avea loc în Timișoara (21 martie, la Hotel Timișoara), Cluj-Napoca (11 aprilie, Hotel Radisson Blu), Iași (15 mai, Congress Hall) și București (19 septembrie, Hotel Crowne Plaza).

Prof. Dr. Ioana Gheonea, medic cu expertiză solidă în integrarea AI în practica radiologică, va coordona științific seria de conferințe AiForRomania. Printre speakerii invitați se vor număra figuri marcante din domeniul radiologiei și specialiști în inteligență artificială de la companii de top din România și străinătate.

Programul conferințelor este structurat să transfere participanților atât conținut științific de înaltă calitate, cât și deprinderi de lucru cu aplicații AI în cadrul unor sesiuni hand-on demonstrative.

Partener principal al evenimentului este Supermedical, alături de Rayscape, mediaire, Gleamer, producători de aplicații AI disponibile în platforma AiForRomania, și Barco, lider global în sisteme de vizualizare pentru radiologie. Partener media al evenimentelor este romedic.ro