Inovație, entuziasm și participare record la Conferința AiForRomania Iași

Pe 15 mai Iașiul a găzduit a 4-a ediție a Conferinței AiForRomania, continuând seria evenimentelor dedicate explorării și promovării inteligenței artificiale în domeniul medical din România. După succesele de la Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova, conferința de la Iași a reușit să atragă un public și mai numeros, reflectând interesul în continuă creștere pentru inovațiile tehnologice în sănătate.

Conferința AiForRomania de la Iași a fost marcată de un interes fără precedent. Cererea mare de participare a determinat organizatorii să suplimenteze locurile, asigurând astfel accesul unui număr cât mai mare de specialiști dornici să descopere ultimele tendințe în utilizarea AI în imagistica medicală.

 

Îmbunătățirea eficienței și preciziei diagnosticului

 

Prezentările din cadrul conferinței au subliniat avantajele semnificative pe care inteligența artificială le aduce în imagistica medicală. Printre acestea se numără eficiența sporită: AI poate accelera considerabil procesul de interpretare a imaginilor medicale. Acest lucru reduce timpul necesar pentru diagnostic și le permite medicilor să se concentreze mai mult pe îngrijirea pacienților. De asemenea, algoritmii de AI pot crește precizia diagnosticului, fiind capabili să identifice și să analizeze tipare și anomalii cu o acuratețe impresionantă, facilitând astfel diagnosticarea timpurie.

 

Sesiuni practice și demonstrații interactive

Conferința AiForRomania de la Iași a demonstrat încă o dată importanța și potențialul dezvoltării inteligenței artificiale în România. Evenimentul de la Iași a fost un nou pas important în acest demers, reflectând angajamentul continuu al organizatorilor de a promova inovația și utilizarea inteligenței artificiale pentru îmbunătățirea actului medical.

 

AiForRomania București, ultima conferință din serie

 

Cu fiecare ediție, Conferințele AiForRomania au reușit să crească interesul și să consolideze comunitatea profesioniștilor din domeniul medical și tehnologic din România. Evenimentele de la Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași au fost pași importanți în acest demers, reflectând angajamentul continuu al organizatorilor de a promova inovația și utilizarea inteligenței artificiale pentru îmbunătățirea actului medical. 

Următoarea ediție, Conferința AiForRomania București, v-a fi organizată pe 19 septembrie la Hotel Crowne Plaza și promite să aducă și mai multe surprize și inovații, poziționând România pe harta globală a progresului tehnologic în medicină.

 
Evenimentul beneficiează de coordonarea științifică a Prof. Dr. Ioana Gheonea, o autoritate în domeniul integrării AI în imagistică, și de sprijinul partenerilor Supermedical, Rayscape, Mediaire, Gleamer și Barco. Partener media al seriei de evenimente este romedic.ro.